CELE MAI COMUNE Controverse ce pot aparea dealungul unei relatii (și cum sa le abordam pentru a le rezolva) – Partea 1

CELE MAI COMUNE Controverse ce pot aparea dealungul unei relatii (și cum sa le abordam pentru a le rezolva) – Partea 1

S-ar putea să vă gândiți că Controversele pe care dvs. și partenerul dvs. le aveți sunt unice pentru dvs. si cuplul dvs., dar v-ati gandit ca există o șansa bună ca ceea ce intampinati să fie comun cu cele mai multe cupluri angajate în relațiile pe termen lung?Deși este bine să știți că nu sunteți singurii, aceasta nu face neapărat rezolvarea problemelor mai ușoara.

“Controversele cu cea mai lungă durată sunt cele cu cele mai mari probleme”, spune dr. Pepper Schwartz, profesor la Universitatea din Washington, care a făcut studii de a îmbunătăți viața celor care se află în relații de lungă durată.

El vorbeste despre opt controverse comune pe care cuplurile, în special cele căsătorite, le suportă.

Citiți mai departe pentru a vedea care dintre aceste controverse va sună prea familiar. . . și ce strategii puteți utiliza dvs. și partenerul dvs. pentru a le remedia.

CELE MAI COMUNE Controverse ce pot aparea dealungul unei relatii (și cum sa le abordam pentru a le rezolva)
CELE MAI COMUNE Controverse ce pot aparea dealungul unei relatii (și cum sa le abordam pentru a le rezolva)1. DRAMA FAMILIE EXTENSIBILĂ

“Mama ta a făcut-o din nou!”
Controversa: Desigur, ai ales un partener, dar nu poți alege familia din care provine, sau pe a ta proprie sa o schimbi. “Ar putea fi o mama neprietenoasa, un socru care bea prea mult, un frate care intotdeauna cere bani”. Asfel de probleme apar continuu intr-o relatie de lunga durata dar sa vedem cum putem contracara situatia pentru ca cuplul sa nu aibe de suferit.
Rezolvare: Creați un plan pentru a trata persoana (sau persoanele daca sunt mai multe. Un plan separat pentru fiecare). Poate ajuta la discutarea situatiei, de exemplu, protejarea partenerului de o ruda a ta, daca el nu pot face asta singur, e greu să-ți urăști mama soției tale sau cel mai bun prieten al soțului tău, dar poți găsi modalități de a izola aceste lucruri si de cele mai multe ori discutia in cuplul poate inlatura tensiunile si mai ales acumularea lor dealungul timpului ce pot duce la o racire a relatiei sau mai rau la o rupere toatala a celor doi parteneri de cuplu.

 

Articolul va continua in 8 serii in incercarea de a puncta fiecare mare controversa de cuplu, comuna, ce poate aparea dealungul relatiilor de lunga durata.

Continua cu:

Partea a doua

Share

1 thought on “CELE MAI COMUNE Controverse ce pot aparea dealungul unei relatii (și cum sa le abordam pentru a le rezolva) – Partea 1

Lasă un răspuns